







## Intensive chemSHERPA workshop for USERs in Thailand

Date & Time	Wednesday, February 15 <sup>th</sup> , 2023 from 09:00 – 16:00 ICT
Venue (Onsite)	Room: 106-Pasteur
	IIC Building (IRPC Innovation Center), IRPC Public Company Limited.
	299 moo 5, Sukhumvit Rd., Tumbon Chen Nern, Aumphoe Muang,
	Rayong
	https://innovationcenter.irpc.co.th/
Capacity	35 members (Free of charge)
Instructors	Dr. Nudjarin Ramungul (MTEC)
	Dr. Asira Fuongfuchat (MTEC)
	Ms. Jiraprapa Prasobsorn (Private consultant)
	Ms. Ratchanee Krengkham (Sony Technology (Thailand) Co., Ltd.)
	Ms. Amornrat Manopkawee (Sony Technology (Thailand) Co., Ltd.)
	With supports from JAMP Trainers:
	Mr. Yasuhiro Hirao (Panasonic Operational Excellence)
	Mr. Takao Sugaya (Mizuho Research & Technologies)
	Mr. Mr. Shigetomi Murakoshi (Kyoto Technical Regulations Service)
Language	Thai
Supported by	National Metal and Materials Technology Center (MTEC)
	Joint Article Management Promotion-consortium (JAMP)
In collaboration with	IRPC Public Company Limited and
	Members of chemSHERPA Thai Subcommittee

## PROGRAM

Time	Items
9:00 - 9:10 (10 min.)	Welcome and Opening Speech
9:10 - 10:30 (80 min.)	<ol> <li>The importance of management on chemicals in products and its issues</li> <li>Information communication scheme under chemSHERPA</li> <li>Guidelines for the management of chemicals in products</li> </ol>
10:30 - 10:45 (15 min.)	Coffee-tea break
10:45 - 12:00 (75 min.)	<ul> <li>4. Guidelines for the management of chemicals in products (continue)</li> <li>5. Compliance Judgement (Understanding relevant regulations, control substances and reporting thresholds)</li> </ul>
12:00 - 13:00 (60 min.)	Lunch break
13:00 - 14:30 (90 min.)	<ol> <li>6. chemSHERPA CI/AI data support tool</li> <li>7. Exercise on data entry support tools</li> </ol>
14:30 - 14:45 (15 min.)	Coffee-tea break
14:45 - 15:45 (60 min.)	<ol> <li>8. Exercise on data entry support tools (continue)</li> <li>9. Compliance Judgement (Quiz)</li> <li>10. Discussion (Frequently encountered problems or questions)</li> </ol>
15:45 - 16:00 (10 min.)	Closing speech

Please note that the program contents and lecturers may change without notice.